Wyróżnienie dla Pani Krystyny Lewkowicz

Fundacja „Ogólnopolskie Porozumienie Uniwersytetów Trzeciego Wieku” z wielką satysfakcją informuje, iż Uchwałą Rady Miasta st. Warszawy, Pani Krystyna Lewkowicz otrzymała prestiżową „Nagrodę Miasta Stołecznego Warszawy” za całokształt pracy na rzecz tworzenia i realizacji polityki senioralnej, konsolidację ruchu senioralnego, rozwój środowiska UTW, współtworzenie i kierowanie Obywatelskim Parlamentem Seniorów, organizację unikalnych imprez senioralnych, działalność dziennikarską, wydawniczą i edukacyjną na rzecz seniorów.
Wyróżnienie ma postać Statuetki Miasta st. Warszawy oraz nagrody pieniężnej. Pełny teksy uzasadnienia nagrodzonych znajduje się w uchwale nr XXXV/1050/2020 Rady Miasta st. Warszawy z dnia 27 sierpnia 2020 r.

Oświadczenie

Jestem wielce usatysfakcjonowana, zaszczycona i szczęśliwa, że moja 15. letnia praca społeczna na rzecz seniorów została doceniona i w taki prestiżowy sposób uhonorowana. Jest ona wyrazem uznania nie tylko dla mnie ale też dla tysięcy zaangażowanych seniorów współpracujących ze mną w organizacjach senioralnych. Statuetkę przyjmę z wielką atencją, zaś nagrodę finansową przeznaczam na cele społeczne i wsparcie inicjatyw senioralnych.
Bardzo dziękuję i liczę na dalszą współpracę.
Krystyna Lewkowicz